Luciaskit

Damn. Idag mår man som man förtjänar. Stod och köade utanför Ace i säkert en timme. mina stackars tår var fullkomligt stelfrusna när vi äntligen kom in. För att få upp värmen igen kom jag på den brillianta idén - TEQUILA! great. Jo varm blev jag, och asfull, för jag var ju tvungen att skölja bort smaken med en massa öl. Det hjälpte ju kanske heller inte att ölen kostade 29kr före klockan tolv...

Men roligt var det, vad jag minns av det iaf. Simon hittade sig en Tova så vi tappade bort varandra ganska fort men jag roade mig tydligen ganska fritt på egen hand. Stod och trackade ngn stackars DJ i vanlig ordning, försökte prata danska med en tysk och sen hade jag lite långa samtal med några andra personer jag knappt minns. starkt jobbat. Jag har ingen aning om när jag kom hem men taxikvittot säger halv tre. Great. Behöver jag ens nämna hur jag mådde imorse? Jag ser iaf ut som en halvmöglig golvmopp idag. Men hey, jag tror faktiskt det var värt det =)

Ikväll ska jag baka tårta till min käre vän Gabriel som fyllt år nyligen. Ska bli skönt med en lugn kväll efter gårdagens dimma. Annars har jag inget mer att anmärka på idag. Jag har ingen aning om hur världen ser ut. Jag lever i min lilla glasbubbla i väntan på att baksmällan ska avlägsna sig.
144765-120
BloggRegistret.se

Tillbaka?

Sådär. nu är jag tillbaka. efter en evighet och ett halvt liv av upplevelser. Nja så häftigt har väl kanske inte hösten varit men nog har det hänt ett och annat. Jag har varit KASS på att uppdatera bloggen, då jag spenderat den mesta av min onlinetid på facebook. Då jag befarar att denna community börjar ta över mitt liv en liten bit i taget har jag bestämt mig att ta upp bloggandet. För att det inte ska se så tomt ut så har jag klistrat in lite facebook-notes från i somras. Känns bara så himla fel med en tom blogg.

Nåja, sen Arvikafestivalen har jag varit på Way Out West(som var helt fantastiskt), fyllt gammal, flyttat ihop med min kära vän Åsa, skaffat kärlek i italien(jo sen har jag varit där ett par gånger också), varit alldeles för full alltför många gånger, funnit nya vänner och gjort slut med gamla, fått reda på att mitt livs kärlek(som det aldrig blev ngt av med) har gått och förlovat sig på en kvart med en yngre tjej. Är det okej att känna sig gammal? Kan inte låta bli att reagera även om jag inte borde. Jag har ju gått vidare. Jag har till och med börjat läsa italienska =)

Idag är det Lucia och det brukar ju innebära fest för oss som är för gamla för att lussa. Och fest blir det, ikväll blir det Ace och allt vad det innebär. Känner att jag kan behöva lite öl så jag glömmer bort hur jävla mörkt och kallt är. Shit jag vill skriva om allt som har hänt bara den senaste månaden men jag orkar verkligen inte. Helst vill jag nog bara låsa in mig och dra täcket över huvudet men mest behöver jag nog bara komma ut och se lite nya människor, dricka lite öl och glömma bort att jävla drama.

Dagens Soundtrack: Kristian Anttila - Ingenting
http://youtube.com/watch?v=YZZlhg6HZjw


144765-120
BloggRegistret.se

(2007-07-20)

Äntligen, äntligen är veckan slut och helgen börjar närsomhelst. Om några timmar flyger jag ner till Göteborg och gästar min underbara vän Malin som jag inte sett på alltför länge. Vi ska dricka öl, skriva manifest(ja som i Glappet) och dissekera teorier om den stora kärleken. Får se om det finns tid att klämma in lite andra träffar i helgen också. Just nu känner jag mig bara utmattad och tanken om att springa runt och stressa hela helgen för att ha tid att träffa alla känns rentav motbjudande. Nej sånt får nog hinnas med på den längre visiten om några veckor istället.

Då både Åsa och Anna övergett mig för fjärran land känns det onekeligen skönt att komma iväg och spendera helgen med en annan viktig vän. Jag hämtade nycklarna till min och Åsas lägenhet igår men vet inte om jag längtar att flytta in så mycket innan hon kommer. Förutom att det är VÅR lya så har ju hon de flesta möblerna, visst skulle jag kunna leva spartanskt och bruka vardagsrummet som ataljé tills hon kommer upp men utan Åsa kommer det verkligen att kännas tomt. Åandrasidan måste det ju målas lite innan möblerna anländer så det kanske är lika bra att jag är där en liten stund före. Måste bara klura ut vad jag ska måla på vardagsrumsväggen...

Anna har varit på Rhodos i snart en hel vecka och det känns som hon varit borta i tre. Fast det är klart. veckan innan hon åkte var jag borta så vi har ju varit isär ett tag iaf. Det känns plötsligt väldigt skumt och man får lite abstinens när personen man annars pratar med varje dag och hänger med minst lika ofta bara inte är där. Missförstå mig rätt, jag önskar Anna en härlig semester med allt vad det innebär men jag saknar hennes sällskap =(


144765-120
BloggRegistret.se

Lervälling och Värmlänningar (2007-07-15)

Sådärja. Nu är jag äntligen hemma. Och jag har duschat, i kanske en timme innan jag började känna mig ren igen. Bara att få gå på en toalett som spolar känns ju oerhört lyxigt. Jag har nu levt i Arvikaleran i fem dagar och måste medge att jag inte hade en jävla aning vad jag gav mig in på när jag åkte dit.

Är jag för gammal för att uppskatta att bo i tält och inte duscha på en vecka eller är jag bara för ren och pryd? Jag tycker dock ändå jag kämpade tappert och accepterade levnadsförhållandena någurlunda bra. Det var inte förrän igår kväll som jag faktiskt inte stod ut längre. Tanken var ju att jag skulle sova en natt till i det därjävla tältet och sen åka hem tidigt på söndagsmorgonen.

Och så kom regnet. Sankmark, lera och en ourthärdig stank fick mig att slänga ihop min packning och ringa med gråten i halsen till min vän Magnus som lyckades snacka till mig en sovplats i hans väns stuga. Nu kanske du tänker: "Men varför i helvete åkte du till Arvikafestivalen" och då är ju mitt självklara svar: Musiken. Efter att jag sett Emil Jensen på lördagskvällen som kanske var det bästa på hela festivalen så orkade jag inte mer. Det blir svårt att njuta när allt man äger och har är antingen fuktigt eller blött, ciggen är slut och hela campingen ser ut som en stor lerpöl.

Kanske är jag alltför kräsen för att leva festivallivet, hade jag åkt till Roskilde detta år så hade jag förmodligen avlidit. Det var nog som min bilkamrat Linda sa "Jag har varit i helvetet och kommit tillbaka så nu klarar jag vadfan som helst". Men jag måste nog erkänna att det var värt det. 15 spelningar lyckades jag se på tre dagar och jag tror inte jag var missnöjd med ngn av dem.

Nu när jag sitter hemma i värmen, nyduschad och välbehållen med det första riktiga mål maten i mig på nästan en vecka kan jag se tillbaka på bilderna och tänka: Det här var nog ngt av det bästa jag gjort.

image5

144765-120
BloggRegistret.se

Kattpiss och borelia (2007-07-09)

Jag luktar kattpiss. Var inne och lånade(jo utan att fråga) parfym på syrrans rum imorse och jag antar att synden straffar sig själv. Där stod förstås sjutton olika färgglada parfymflaskor i olika former och jag roffade åt mig en turkos flaska med ett namn jag inte var helt familjär med. Det var förstås en sån där billig tonårsparfym som luktar gott i tio minuter (tillräckligt länge för att man ska ha tid att köpa flaskan) och sedan övergår i ngn slags olidlig stank. så här sitter jag på kontoret med kväljningar och har förgäves försökt skrubba bort odören med tvål och vatten men den verkar ha etsat sig fast. Bra Christie, Bra gjort. Tror bestämt att jag ska göra syrran en tjänst och köpa henne en riktig parfym.

Det är måndag men jag är på förvånansvärt bra humör(trots stanken), kan bero på att jag drack riktigt kaffe imorse och lyssnade på härliga Jamie T hela vägen till jobbet. Fick en flashback till hans spelning på Accelerator som jag visserligen blev halvt ihjältrampad på av tremeterlångaapfullakillar som hoppade och slängde sig överallt men lyckades ändå hålla humöret uppe. Det är bra grejer det där.

Imorgon kommer lillebror och mamma hem från solen. Visserligen har det varit skönt att vara ensam hemma men det ska bli skönt att slippa fakturera för familjeföretaget hela kvällarna när man kommer hem från jobbet. Fast det är klart, vem förtjänar en semester om inte kära mor min. Två veckor sol och bad och hon kunde ändå inte slappna av och njuta. Även om det inte fanns saker att oroa sig för så hittade hon på saker att ligga vaken på nätterna och stressa över. Lillebror fick feber och hon tänkte att han säkert fått borelia för att han blivit fästingbiten ett par veckor innan. Suck.

Nej det var inte borelia, förmodligen bara solsting för nu är han på fötter igen. Har köpt kanske världens finaste t-shirt från 80stees.com. En rosa histora med texten "Johnny Castle taught me all my moves" på. För er som poletten inte trillar ner på en gång för kan jag ju upplysa att Johnny Castle är Patrick Swayzes rollfigur i Dirty Dancing. Fick en sån där härlig nostalgichock och var tvungen att ha den.

Dagens Soundtrack - Jamie T "If you got the Money"
http://www.youtube.com/watch?v=hd-rYRYaOhQ
144765-120
BloggRegistret.se

Jag har mördat Nalle (2007-04-22)

Ja han heter originellt nog så, den enda biten av min barndom jag vägrar släppa ifrån mig. Han har alltid funnits med, ända sedan innan jag kan minnas. Han var med på flytten upp från Danmark, på studieåret i Frankrike, på skolan i Värmland? Han var även med till Seattle senast, när jag skulle över på min kusins bröllop, securitykillen gav mig en allvarsam blick, tittade på Nalle och sedan på mig igen, sen frågade han: ?Har du en biljett till honom också?? Jag började stamma nervöst och han började skratta och visade åt mig att gå vidare mot gaten.Detta är förstås lite pinsamt med tanke på att jag var 21 vid det här tillfället.

Ja, Nalle har alltid funnits med, han har alltid varit en självklarhet i min ständigt förvirrade tillvaro. Han fanns där och lyssnade när jag var ledsen och pappa aldrig hörde av sig, när mamma aldrig fanns till hands, jag har egentligen aldrig sovit ensam, för Nalle har alltid funnits där.

Men nu är han alltså död, eller i bästa fall bara väldigt trasig. Jag känner inte igen honom längre. Hans lilla röda garntuss till mun har blekts bort, hans fina päls har krympt sönder till trådar och hans ena öga bara hänger. Jag har mördat honom, jag har hänsynslöst tvättat honom i maskin, på 90° C. Hur tänkte du nu egentligen? Skulle någon säkert ha frågat och jag skulle svarat ? Förmodligen inte alls. Nittio jävla grader? Tillsammans med handdukar och lakan ramlade han runt och gick från min barndomshjälte till en trasmatta. Gör det mig mer till en människa om jag säger att jag insåg efter halva tiden vilket otroligt jävla misstag jag gjort och stod med händerna om kinderna i ren skräck och stirrade på tvättmaskinen på hur min älskade teddybjörn blev sliten till intet. Mitt hjärta är förstört och jag känner mig urusel.

Jag ska självklart göra allt för att rädda honom, försöka sy ihop honom här och var, måla tillbaka den röda munnen, placera hans innanmäte på rätt håll igen så han inte är helt missformad längre, men vad hjälper egentligen det? Han blir aldrig densamma. Härmed är barndomen död och jag en mördare. Betyder det att jag är vuxen?

Dagens Soundtrack ? Sahara Hotnights ?Getting away with murder?

image4
144765-120
BloggRegistret.se

Klantarsel utan musik (2007-04-10)

Man brukar säga att måndagar är veckans värsta dag. Jag tror bestämt att denna tisdag kompenserar för den förkortade arbetsveckan med att ge mig ett riktigt helvete. Den började trevligt nog med att jag försov mig, och när jag rusade in på kontoret med kuddmärken kvar i pannan och andan i halsen så gick det upp för mig att det är min köksvecka, det vill säga, det är min uppgift att se till att hämta frukost till mina kära kolleger. Jag bokstavligt ramlade in på vetekatten, snubblade på trappen så jag var tvungen at ta tag i dörr-handtaget för att inte slå näsan i översta trappsteget. Där hängde jag och dinglade med kroppen sådär en decimeter från marken som någon slags skum akrobat. Behöver jag nämna att samtliga fikande gäster och personal hade ögonen på mig när jag klev in genom glasdörren med en lätt tomtatrodnad i ansiktet. Breakfast and a show? Vi är alla väldigt sega efter ledigheten och självklart högen på skrivbordet växt ofantligt under påskhelgen.

Enerverande tekniska problem och nya policys försvårar möjligheten att den minskar och helst av allt skulle jag kunna tänka mig att åka hem och dra täcket över huvudet just nu. Nu kan man ju tänka sig att det inte blir värre än så här men i sann Murphys lag-anda så Blir det självklart det: Jag har glömt min Mp3-spelare hemma. Nu är hela dagen förstörd... På lunchen utforskade jag Netto på sveavägen och fann till min stora förtjusning en rad danska delikatesser som gav mig mysiga flashbacks till de första åren i Danmark och alla släktbesök därefter. Med väl praktiserad självdiciplin lät jag bli godsakerna och tågade därifrån med en mineralvatten och en burk tonfisk. Tonfiskröra på grovt bröd till lunch har tydligen blivit något slags sigill för mig. Nu är det dags för skola och jag har fortfarande jättemycket kvar av läxan tills idag.

Modeillustrationen har jag inte ens påbörjat men jag ritade ungefär tre och en halv plaggskiss igårkväll så någonting har jag ju gjort iaf. Igårkväll såg jag om It's All About Love. Jag måste nog erkänna att jag har en crush på Joaquin Phoenix sen jag såg Walk the Line. Han är underbar. Jag var väl kanske inte helt övertygad när jag såg To Die For för en massa år sen men nu har han helt klart min uppmärksamhet. Eftersom jag är så ung missade jag ju hela hypen med hans bror River som tydligen var den riktiga tjejmagneten i familjen. Nej, Joaquin är my kind of guy. Han har ngt i blicken som bara får mig att vilja inleda en sån där förödande självdestruktiv romans med honom. Det slog mig precis att den nya finska tjejen på jobbet har en brun läder double saddle dior-väska. Just nu hatar jag henne litegrann.

Dagens Soundtrack(jo om jag hade min Mp3 så skulle jag nog lyssna på...) - Depeche Mode "Precious" (http://www.youtube.com/watch?v=vCS4e_NgGew)


BloggRegistret.se

Sidentyg, mailkaos och underbara gaymän (2007-04-04)

Igårkväll på tåget träffade jag en fantastisk man. Lång, vacker, rolig och gay ändå ut i fingerspetsarna. Han satt mitt emot mig och talade högt i sin mobiltelefon, jag satt och skissade vidare på några mode-teckningar jag påbörjat samma kväll på skolan. När han lagt på lutade han sig fram som ett nyfiket barn och började fråga om mina teckningar. Det visade sig att han delade mitt intresse för kläder, hade jobbat som modell, bott i London ett år. Vi pratade tandblekningar, 80-talspumps, shopping och skrattade gott tills han var tvungen att kliva av. Vi skildes åt, skakade hand och tackade för varandras sällskap och när han hade gått insåg jag att vi aldrig utbytt namn. Detta gjorde iof inte så mycket även om han var alla tjejers drömgaykompis och jag hade ett lyckligt leende på läpparna och i hjärtat när jag gick hemåt i vårnatten. Ikväll är det mönsterkonstruktion på schemat och jag ska rita färdigt mönstret till min skjorta. Sen kommer min italienska tyggrossist med ett underbart rosa sidentyg med broderade blommor på som jag har stora planer för =) Det ska bli ballongkjolen till en babydoll-klänning jag planerar att sy så fort saker och ting lugnar ner sig lite. Kaffet igår var trevligt, trots att Anders gick fel och jag glömde min mobil så löste det ju sig till slut iaf. Det blir bio imorgon efter vad som lutar mot en heldag på jobbet. Har vunnit biljetter till Music and Lyrics och det ska bli väldans udnerhållande att se Hugh Grant strutta runt i 80tals hår och sjunga synthpop. På tal om ingenting så är oerhört tacksam för de färgglada flaggmarkörena i outlook. Min kaotiska inbox är nu piffigt regnbågsfärgad och superorganiserad. Psykgubben var på bussen denna morgon igen, jag börjar undra om det är något slags tecken på att jag ska dra mig ur sängen tidigare och ta ett ett tidigare tåg.

Dagens Soundtrack - The Killers - Sams Town
144765-120
BloggRegistret.se